Placek ziemniaczany

Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, sok odcisnąć. Gotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę.

Czytaj więcej..

Łosoś pieczony z suszonymi grzybami

Filet z łososia solimy i posypujemy świeżo zmielonym białym pieprzem. Smażymy na złoty kolor na oliwie z oliwek.

Czytaj więcej..

Pasztet z fasoli

Fasolę przebrać, umyć, namoczyć na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła.

Czytaj więcej..

Smażona sola z boczkiem i drobnymi kluseczkami domowymi

Filet z soli solimy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przygotowujemy kluseczki kładzione z mąki, jajka i masła.

Czytaj więcej..

Pomidory w sosie koperkowym

Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, posypać solą i pieprzem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzając ją mlekiem rozcieńczonym wodą.

Czytaj więcej..

Sushi Ziemniaczane z Sosem Orzechowym

Ugotować ziemniaki sałatkowe, obrać, doprawić delikatnie lub obsmażyć w maśle.

Czytaj więcej..

Galetki ziemniaczane ze szpinakiem i sosem serowym

Podsmażamy cebulkę i czosnek dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku. Śmietanę redukujemy dodajemy pokrojone serki topione.

Czytaj więcej..

Pstrągi z Serem po Holendersku

Pstrągi skropić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, solą i vegetą do ryb – odstawić na 20 minut.

Czytaj więcej..

Bukiet warzyw pod pierzynką Hollandaise

Warzywa ugotuj w piecu konwekcyjnym z dodatkiem aroma mix. Sos holenderski połącz z letnią wodą i zagotuj.

Czytaj więcej..
< 1 ... 42 43 44 ... 51 >
facebook