Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, sok odcisnąć. Gotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, sok odcisnąć. Gotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę.
Filet z łososia solimy i posypujemy świeżo zmielonym białym pieprzem. Smażymy na złoty kolor na oliwie z oliwek.
Fasolę przebrać, umyć, namoczyć na noc. Rano ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła.
Filet z soli solimy, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przygotowujemy kluseczki kładzione z mąki, jajka i masła.
Pomidory sparzyć, ściągnąć skórkę, posypać solą i pieprzem. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzając ją mlekiem rozcieńczonym wodą.
Ugotować ziemniaki sałatkowe, obrać, doprawić delikatnie lub obsmażyć w maśle.
Podsmażamy cebulkę i czosnek dodajemy szpinak, doprawiamy do smaku. Śmietanę redukujemy dodajemy pokrojone serki topione.
Pstrągi skropić sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem, solą i vegetą do ryb – odstawić na 20 minut.
Warzywa ugotuj w piecu konwekcyjnym z dodatkiem aroma mix. Sos holenderski połącz z letnią wodą i zagotuj.