Gruszka w czerwonym winie z czarną porzeczką

Połówki gruszek obranych i wydrążonych z gniazd nasiennych gotujemy na bardzo wolnym ogniu w czerwonym winie z przyprawami. Podczas gotowania gruszki muszą być przykryte folią aluminiową.

Czytaj więcej..

Carpaccio wołowe z sałatką z marynowanych grzybów

Polędwicę wołową oczyścić z błon i tłuszczu, zawinąć szczelnie w folię i zamrozić. 

Czytaj więcej..

Dorsz solony

Filet z dorsza natrzeć solą i pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 24 godziny.

Czytaj więcej..

Boczek na ostro; kuchnia chińska

Podawać na zimno. Proporcje: dla 6-10 osób - na przystawkę, kiedy podajemy inne potrawy.

Czytaj więcej..

Szynka peklowana po Chińsku; kuchnia Chińska

Łyżkę soli i pieprz wsypać na suchą, czystą patelnię, mieszając podgrzewać na średnim ogniu, aż sól nabierze ciemnozłotego koloru. Przestudzić, wymieszać z saletrą.

Czytaj więcej..

Pasztet

W rondlu roztopić masło, dodać mąkę, chwilę podsmażyć, aż nabierze ciemnozłotego koloru, rozprowadzić mlekiem oraz śmietaną i gotować- mieszając - aż utworzy się gęsty sos.

Czytaj więcej..

Galaretka z głowy wieprzowej

Głowiznę dobrze umyć i sparzyć, zalać w dużym garnku gorącą wodą i gotować ok. 2 godz.

Czytaj więcej..

Ozorek "w ogródku" (Lingua al giardino)

Wypłukany ozorek gotować 40 minut w dobrze osolonej wodzie. 

Czytaj więcej..

Surowa wołowina z truflami (Insalata di carne cruda con tartufo)

Oliwę, sok cytrynowy, sól, sok wyciśnięty z 2 ząbków czosnku i pieprz ubijać kuchenną trzepaczką lub widelcem tak długo, aż sos będzie miał jednolitą konsystencję.

Czytaj więcej..
< 1 2 >
facebook