Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem.
Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem.
Szparagi obrać i odciąć końcówki. Każdego zawinąć w plasterek szynki. Ziemniaki i marchewki wyszorować, przekroić wzdłuż na pół lub na cztery części w zależności od wielkości.
Szparagi obrać, pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na oliwie z cebulą pokrojoną w kostkę. Jaja roztrzepać w sporej misce z parmezanem, solą i pieprzem.
Z pomidorów Pelatti oraz marchwi, selera naciowego oraz pora przygotować sos pomidorowy, który doprawiamy solą i białym pieprzem a tuż przed podaniem dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii.
Kalafior umyć, gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja.
Ziemniaki obrać i ponadkrawać w cienkie talarki, nie do końca, aby jeden brzeg trzymał je - "jak grzebień".
Ziemniaki obrać, ściąć czuby i wyrównać spody, aby mogły "stać", łyżeczką wydrążyć miąższ, aż powstanie wgłębienie.
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w talarki. Masło lub margarynę stopić na patelni, dodać mąkę i zrobić złotą zasmażkę.