Ryba gotowana na parze

Z połówki przekrojonej wzdłuż laski wanilii wyskrobać nożem czarne drobiny i wrzucić wraz z laską na talerz, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać widelcem.

Czytaj więcej..

Krewetki z koprem włoskim i absyntem

Krewetki obrać, skorupy zachować. Fenkuł pokroić w paseczki, zachować zielony koperek do dekoracji.

Czytaj więcej..

Śledź z cebulą i olejem

Każdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego.

Czytaj więcej..

Ryba w cieście piwnym

Z mąki, żółtka, piwa i oleju sporządzić ciasto. Osolić, wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białka; przyrządzone ciasto musi mieć gęstość śmietany.

Czytaj więcej..

Węgorz po jutlandzku

Sprawionego i obranego ze skóry węgorza skropić sokiem cytrynowym i odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Cebulę obrać i posiekać. Seler obrać, pokrajać w cienkie plasterki, przesmażyć w rozgrzanym maśle.

Czytaj więcej..

Sandacz na sposób badakszonijski; kuchnia węgierska

Rybę przygotowaną jak zwykle, mięso oddzielić od ości i kręgosłupa, ściągnąć skórę, filety posolić i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

Czytaj więcej..

Ryba pieczona z orzechami SAMAK HARAH (Jordania)

Ryby sprawić (zostawiając łby). W płytkim naczyniu wymieszać składniki marynaty, włożyć pstrągi na 4 godz., kilka razy przełożyć.
Czytaj więcej..

Śledzie w śmietanie

Filety ze śledzi zalać na godzinę słodkim mlekiem. Filety odcisnąć z mleka, złożyć po dwa razem, każdy śledź pokrajać na 3 części i ułożyć na prostokątnym, małym półmisku.

Czytaj więcej..

Zapiekanka rybna BALIK KOFTESI (Turcja)

Filety podzielić na porcje, natomiast całą rybę pokrajać w dzwonka, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę na złoty kolor.
Czytaj więcej..
< 1 2 3 ... 5 >
facebook