Żółtka oddzielić do białek. Ubić białka na pianę.
Żółtka oddzielić do białek. Ubić białka na pianę.
Ziemniaki obrać i ponadkrawać w cienkie talarki, nie do końca, aby jeden brzeg trzymał je - "jak grzebień".
Krewetki oczyścić, doprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i usmażyć na grilu.
Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w talarki. Masło lub margarynę stopić na patelni, dodać mąkę i zrobić złotą zasmażkę.
Szynkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek obrać i posiekać. Przygotowane składniki podsmażyć w dużym garnku na 1 łyżce masła.
Wymoczony w słonej wodzie groch lub fasolę i obrane ziemniaki ugotować osobno do miękkości i 2 razy przepuścić przez maszynkę.
Skórę oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy a skórę rozkładamy na wysmarowanej olejem folii aluminiowej.
Jajka ugotować na twardo, obrać i przetrzeć przez sitko lub bardzo drobno posiekać. Wymieszać z zieleniną, dodać jogurt i majonez albo śmietanę.
Kapustę dokładnie wypłukać, aby nie była zbyt kwaśna. Gotować do miękkości i odcedzić. Na maśle usmażyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać mąkę i zasmażyć. Zasmażkę dodać do kapusty, przyprawić i wymieszać.