Indyk w warzywach 25 min; kuchnia z szybkowaru

Oczyścić warzywa. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, na gorący położyć kawałki indyka, obrumienić, wyjąć.

Czytaj więcej..

Indycze udka z cukinią 20 min; kuchnia z szybkowaru

Na dwie godziny przed pieczeniem natrzeć udko roztartym z solą czosnkiem. Udko powinno być pozbawione fiszbin!

Czytaj więcej..

Gołębie z groszkiem 20 min; kuchnia z szybkowaru

Sprawione gołębie obrumienić w szybkowarze na oleju. Wrzucić pokrojony boczek, wsypać mąkę, wymieszać.

Czytaj więcej..

Gołębie nadziewane 20 min; kuchnia z szybkowaru

Sprawione gołębie (bez przecinania podbrzusza, wnętrzności wyjąć przez otwór w podgardlu) namoczyć na kilka godzin w serwatce. 

Czytaj więcej..

Gołębie duszone 15 min; kuchnia z szybkowaru

Przygotować zalewę. oczyszczone warzywa pokroić, zagotować z wodą i przyprawami.

Czytaj więcej..

Duszone bekasy; kuchnia węgierska

Oczyszczone, umyte bekasy posolić i ze wszystkich stron natrzeć mąką zmieszaną z czerwoną papryką.

Czytaj więcej..

Bażant z kiszoną kapustą; kuchnia węgierska

Bażanta oczyścić, umyć, owinąć cienkimi plastrami boczku, obwiązać nitką, włożyć do garnka, polać winem i dusić pod przykryciem na 30 g tłuszczu, aż będzie na pół miękki.

Czytaj więcej..

Bażant duszony; kuchnia węgierska

Wypatroszonego, umytego bażanta włożyć do garnka z tłuszczem i pod przykryciem dusić na małym ogniu razem z pokrojoną w plasterki marchwią, skórką otartą z cytryn i przyprawami, polewając od czasu do czasu czerwonym winem.

Czytaj więcej..

Duszona pierś z gęsi; kuchnia węgierska

Pierś gęsi umyć, osuszyć w ściereczce i posolić. Włożyć do garnka i pod przykryciem dusić do miękkości na tłuszczu gęsim razem z posiekaną cebulą i warzywami pokrojonymi w drobne plasterki.

Czytaj więcej..
< 1 2 3 ... 21 >
facebook