Sałatka z grilowanych szparagów z rodzynkami i piniolami

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Jeżeli są grube obgotować je trochę we wrzątku.

Czytaj więcej..

Bób z szynką i sherry

Bób należy rozmrozić i obrać ze skórek. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę, dodaj czosnek i szynkę, zrumień.

Czytaj więcej..

Sałata ruccola - mix z malinowym sosem vinaigrette i serem gorgonzola i jagodami z Polskich lasów

Opłukaną sałatę ruccola układamy na płaskim talerzu i polewamy sosem vinaigrette przygotowanym z oleju słonecznikowego i rozmrożonych malin.

Czytaj więcej..

Bukiet sałat z grejpfrutem i białym serem (kuchnia amerykańska)

Sałatę porwać na kawałki, wymieszać z oliwą z oliwek i ułożyć wraz z listkami cykorii na talerzu na, który wcześniej wylewamy majonez połączony z sokiem z grejpfruta uzyskanym po filetowaniu.

Czytaj więcej..

Sałatka z gotowanym mięsem wołowym (Bollito in insalata)

Cebulę i szalotkę włożyć do rondla i zalać octem. Gotowaną wołowinę pokroić w kostki o boku 2 cm i ułożyć w salaterce.

Czytaj więcej..

Zimna sałatka mięsna (Bollito freddo con capperi e acciughe)

Na dnie półmiska ułożyć suchary, skropić je octem i oliwą, a następnie ułożyć na nich plastry gotowanej wołowiny i filety sardeli.

Czytaj więcej..

Wiosenna Sałatka

Sałaty rozdrobnić na małe kawałki, cykorie pokroić w paski, pieczarki pokroić na cztery części, pomidorki na połowę, a cebulę w krążki.

Czytaj więcej..

Koktajl Hawajski

Krewetki namoczyć w wodzie z dodatkiem sosu koperkowego, następnie odsączyć.

Czytaj więcej..

Sałatka z Grillowanego Kurczaka

Filet z kurczaka posypać vegą i grillować, słonecznik przesmażyć na maśle na złoty kolor, na półmisku ułożyć sałatę, pokrojone filety drobiowe, dodać przesmażony słonecznik i starty ser gorgonzola, polać sosem koperkowym.

Czytaj więcej..
< 1 2 >
facebook