2 garście liści rukoli i roszponki, oliwa i sok z cytryny do skropienia sałaty.
2 garście liści rukoli i roszponki, oliwa i sok z cytryny do skropienia sałaty.
Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na 10 kawałków a następnie upiec.
Woreczki ikry z dorsza moczyć w mleku około 1 godziny. Mąkę pszenną wymieszać z startą gałką muszkatołową, solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Z podanych produktów zagnieść kruche ciasto. Grzyby oczyścić, úmyć, poszatkować i udusić z cebulą.
Trzy kromki pieczywa tostowego zapiekamy pod salamandrą. Dwie kromki smarujemy musztardą.
Dobrze umyte ziemniaki ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać, opłukać pod bieżącą, zimną wodą, dobrze osuszyć w ściereczce.
Plastry łososia ułożyć na talerzu, dodać cytrynę, kapary, krążki czerwonej cebuli, mały bukiet sałaty. Pokropić sosem vinaigrette.
Kaszę sparzyć. Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć, wymieszać z kaszą i drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.