Skórę oddzielamy od mięsa. Mięso mielimy a skórę rozkładamy na wysmarowanej olejem folii aluminiowej. Mielone mięso przekładamy do malasera i mieszamy z jajkiem, masłem i śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po wyjęciu z malaksera dodajemy przesmażoną na lekki złoty kolor cebulę przepuszczoną przez maszynkę do mielenia oraz namoczoną w mleku bułkę i zmieloną na maszynce do mielenia. Dokładnie mieszamy a pod koniec dodajemy namoczone rodzynki. Tak przygotowaną rybę przekładamy na skórę z karpia, zawijamy i wstawiamy do pieca z nastawioną funkcją parowania na około 15-20 minut. Po wystudzeniu kroimy w plasterki i podajemy na majonezie wymieszanym z jogurtem i świeżymi ziołami oraz doprawionym solą i pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Obok podajemy doprawioną sosem vinaigrette.