Ravioli z bobem, miętą i serem ricotta

Jeśli bób jest mały i miękki, możesz użyć surowego, jeśli jest większy i twardy blanszuj go w nie osolonej, gotującej się wodzie, (jeśli skórka nadal będzie twarda należy ją usunąć).

Czytaj więcej..

Shiimai - trochę inne pierogi (kuchnia japońska)

Oprócz zielonego groszku dobrze wymieszać wszystkie składniki farszu dobrze wymieszać z mielonym mięsem.

Czytaj więcej..

Pierogi "fagockie"

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami.

Czytaj więcej..

Kotleciki z ziemniaków i świeżej słoniny

Ziemniaki i słoninę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać jajka, mąkę, przesmażoną na odrobinie oleju, drobno posiekaną cebulę i sól.

Czytaj więcej..

Kluski z gotowanych ziemniaków (kopytka)

Ziemniaki umyć i ugotować w „mundurkach". Następnie obrać ze skórki i zmielić.

Czytaj więcej..

Kluski z surowych ziemniaków (szare kluchy)

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Z przetartych ziemniaków odcisnąć lekko sok przez płócienny woreczek. 

Czytaj więcej..

Knedle ze szczupaka w sosie z boczniaków

Obrany i oczyszczony filet ze szczupaka gotujemy na parze. Zostawiamy do wystygnięcia. W między czasie pokrojoną cebulę obsmażamy.

Czytaj więcej..

Małdrzynki krakowskie (kuchnia małopolska)

Ser zmielić, dodać żółtko, całe jako, masło, cukier waniliowy, startą skórkę z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i dodać mąkę.

Czytaj więcej..

Mus z ryżu z kaparami i bekonem

Ugotować ryż w proporcji 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody.

Czytaj więcej..
< 1 2 >
facebook