Ryba w jarzynach i winie

Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, potrzeć na grubej tarce, włożyć do garnka zalać wodą i dodać kostke rosołową- gotować do miękkosci.

Czytaj więcej..

Filet z dorsza w białym winie z panierowanymi brokułami

Rondelek wylewamy odrobiną oliwy z oliwek, na którą wsypujemy drobno pokrojoną cebulę. Na cebulę kładziemy filet z..ute;ry kropimy białym winem. Posypujemy solą i białym pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i stawiamy na gorącą płytę.

Czytaj więcej..

Krokiety z Ryb Morskich

Rybę pokroić na kawałki i sparzyć w fondzie rybnym.

Czytaj więcej..

Dorada w sosie norweskim

Filety z dorady przypraw marynatą do ryb i owoców morza i zwiń w rulon. Marchew oczyść i pokrój w długie słupki, szparagi obierz i podziel na trzy części. 

Czytaj więcej..

Kalafior gotowany

Kalafior umyć, gotować w osolonej wodzie do miękkości. 

Czytaj więcej..

Ryba gotowana na parze

Z połówki przekrojonej wzdłuż laski wanilii wyskrobać nożem czarne drobiny i wrzucić wraz z laską na talerz, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać widelcem.

Czytaj więcej..

Filet z okonia w cieście naleśnikowym z orzechami laskowymi

Fileta z okonia marynujemy w białym winie, mleku i oleju sojowym. Pozostawić w marynacie na około 12 godzin w chłodnym miejscu.

Czytaj więcej..

Filet z sandacza podany na sposób tajski

Filet z sandacza pokroić na kawałki o wadze około 100 g i skropić połową ilości wytrawnego sherry. Rozmrożoną Mieszankę „Chińską" i pieczarki połączyć.

Czytaj więcej..

Filet z soli poche w sosie z wiórkami chrzanu

Wyporcjowane filety z soli parzymy na sitku ustawionym nad gotującą się wodą, posypujemy solą i białym pieprzem. Przykrywamy folią i stawiamy na płytę.

Czytaj więcej..
< 1 ... 40 41 42 ... 51 >
facebook