Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, potrzeć na grubej tarce, włożyć do garnka zalać wodą i dodać kostke rosołową- gotować do miękkosci.
Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, potrzeć na grubej tarce, włożyć do garnka zalać wodą i dodać kostke rosołową- gotować do miękkosci.
Rondelek wylewamy odrobiną oliwy z oliwek, na którą wsypujemy drobno pokrojoną cebulę. Na cebulę kładziemy filet z..ute;ry kropimy białym winem. Posypujemy solą i białym pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i stawiamy na gorącą płytę.
Rybę pokroić na kawałki i sparzyć w fondzie rybnym.
Filety z dorady przypraw marynatą do ryb i owoców morza i zwiń w rulon. Marchew oczyść i pokrój w długie słupki, szparagi obierz i podziel na trzy części.
Kalafior umyć, gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Z połówki przekrojonej wzdłuż laski wanilii wyskrobać nożem czarne drobiny i wrzucić wraz z laską na talerz, dodać sok z cytryny, oliwę i wymieszać widelcem.
Fileta z okonia marynujemy w białym winie, mleku i oleju sojowym. Pozostawić w marynacie na około 12 godzin w chłodnym miejscu.
Filet z sandacza pokroić na kawałki o wadze około 100 g i skropić połową ilości wytrawnego sherry. Rozmrożoną Mieszankę „Chińską" i pieczarki połączyć.
Wyporcjowane filety z soli parzymy na sitku ustawionym nad gotującą się wodą, posypujemy solą i białym pieprzem. Przykrywamy folią i stawiamy na płytę.