Filety z soli a

Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać pomidory, sok z cytryny, natkę i szczypiorek, zagotować.

Czytaj więcej..

Rybny gulasz PALAMUT PLAKISI (Turcja)

Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub z puree z ziemniaków ewentualnie Chlebem Bliskiego Wschodu (PITA przepisy ogólne). Proporcje dla 2-3 osób.

Czytaj więcej..

Ryba opiekana MACHCHI SEEKAI (Indie)

Podawać natychmiast z sałatką RAITĄ lub SAMBAL - (patrz: sałatki) i ryżem ugotowanym na sypko lub ze świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 3-4 osób.
Czytaj więcej..

Zrazy rybne po bengalsku BENGAL MUCHLEE (Indie)

Podawać na gorąco z sałatką z ogórków RAITĄ - (patrz: sałatki) i że świeżym pieczywem lub plackami indyjskimi CHAPPATI - (patrz: przepisy ogólne). Proporcje dla 2-3 osób.
Czytaj więcej..

Ryba gotowana w sosie SGHARFE FISCH (Izrael )

Podawać na gorąco z puree ziemniaczanym lub na zimno ze świeżym białym pieczywem. Proporcje dla 2-3 osób.
Czytaj więcej..

Karasie duszone w śmietanie

Dokładnie umyte karasie posolić, moczyć w rozmąconym jajku i obtaczać w tartej bułce. 

Czytaj więcej..

Karp duszony w kurzym tłuszczu (Chiny)

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze TOU - MAN. Proporcje dla 4--6 osób.
Czytaj więcej..

Marynata klasztorna z sandacza

Oczyszczoną i pokrojoną w kawałki rybę solimy i smażymy na oliwie z oliwek.

Czytaj więcej..

Dorada pieczona w papilotach, aromatyzowana grejpfrutem i pomarańczą z kompozycją trzech rodzajów ryżu

Filet z dorady doprawiamy solą i białym pieprzem po czym zawijamy w folię aluminiową razem z filetami z pomarańczy i grejpfruta oraz świeżym tymiankiem i odrobiną oliwy z oliwek wraz z białym winem.

Czytaj więcej..
< 1 ... 39 40 41 ... 51 >
facebook