Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać pomidory, sok z cytryny, natkę i szczypiorek, zagotować.
Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać pomidory, sok z cytryny, natkę i szczypiorek, zagotować.
Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko lub z puree z ziemniaków ewentualnie Chlebem Bliskiego Wschodu (PITA przepisy ogólne). Proporcje dla 2-3 osób.
Dokładnie umyte karasie posolić, moczyć w rozmąconym jajku i obtaczać w tartej bułce.
Oczyszczoną i pokrojoną w kawałki rybę solimy i smażymy na oliwie z oliwek.
Filet z dorady doprawiamy solą i białym pieprzem po czym zawijamy w folię aluminiową razem z filetami z pomarańczy i grejpfruta oraz świeżym tymiankiem i odrobiną oliwy z oliwek wraz z białym winem.