Marynata klasztorna z sandacza

Składniki:

Filet z sandacza 150 g
Ocet winny biały 3 cl
Wino białe 3 cl
Marchew 30 g
Cebula 20 g
Seler korzeń 10 g
Sałata Lolla Rossa 10 g
Sałata masłowa 10 g
Sałata freeesse 10 g
Oliwa z oliwek 23 cl
Natka pietruszki
Szczypiorek
Sól
Pieprz czarny ziarnisty
Listek laurowy
Ziele angielskie

Przepis:

Oczyszczoną i pokrojoną w kawałki rybę solimy i smażymy na oliwie z oliwek. Ocet mieszamy z winem i dodajemy drobno pokrojone warzywa oraz przyprawy, gotujemy przez około 25 minut. Następnie wkładamy rybę i chwilę gotujemy. Przekładamy z warzywami do słoi i zalewamy gorącym wywarem. Rybę podajemy z sałatą, a vinaigrette przygotowujemy z octu z marynowania ryby i oliwy z oliwek.

Wróć do reszty przepisów
facebook