Sandacz na sposób badakszonijski; kuchnia węgierska

Rybę przygotowaną jak zwykle, mięso oddzielić od ości i kręgosłupa, ściągnąć skórę, filety posolić i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.

Czytaj więcej..

Krewetki z koprem włoskim i absyntem

Krewetki obrać, skorupy zachować. Fenkuł pokroić w paseczki, zachować zielony koperek do dekoracji.

Czytaj więcej..

Ryba pieczona z orzechami SAMAK HARAH (Jordania)

Ryby sprawić (zostawiając łby). W płytkim naczyniu wymieszać składniki marynaty, włożyć pstrągi na 4 godz., kilka razy przełożyć.
Czytaj więcej..

Zapiekanka rybna BALIK KOFTESI (Turcja)

Filety podzielić na porcje, natomiast całą rybę pokrajać w dzwonka, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Na rozgrzanym oleju usmażyć cebulę na złoty kolor.
Czytaj więcej..

Szaszłyk z ryby KINCH SHISHTE (Turcja )

Wymytą i osuszoną rybę obrać ze skóry, pokrajać w 4 cm kostkę. Wymieszać kawałki ryby z przygotowaną marynatą, wstawić na noc pod przykryciem do lodówki.
Czytaj więcej..

Duszony sandacz z warzywami i ziołami

Garnek smarujemy masłem na, który kładziemy porcje ryby. Całość delikatnie solimy i posypujemy białym pieprzem. 

Czytaj więcej..

Pieczone pulpety rybne (Izrael)

Filety rybne i cebulę zemleć w maszynce, dodać odciśniętą bułkę i jeszcze raz zemleć. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajo, wszystko ubić na jednolitą masę. Uformować 6 pulpetów.
Czytaj więcej..

Filety flądry zapiekane w panierce z cebulowej

Do startej cebuli dodać bułkę tartą, musztardę, sól, pieprz świeżo zmielony, kminek oraz jako.

Czytaj więcej..

Ryba w słodko-kwaśnym sosie (Chiny)

Składniki sosu wymieszać, odstawić. Filety posolić, obtoczyć w mące.
Czytaj więcej..
< 1 ... 38 39 40 ... 51 >
facebook