Ponacinać tłustą skórkę na mięsie w kratkę.
Ponacinać tłustą skórkę na mięsie w kratkę.
Sos de paris dodać do gorącej wody i gotować 3 minuty na małym ogniu. Następnie doprawić sokiem z cytryny, dodać kawę rozpuszczalną i ponownie całość zagotować.
Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami. Proporcje dla 2-3 osób.
Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, wystudzić.
Karczek pokroić na małe plastry, przyprawić i usmażyć.
Krewetki – ogony w skorupach smarujemy oliwą i wkładamy na grill aby je mocno zagrzać.
Sprawionego i obranego ze skóry węgorza skropić sokiem cytrynowym i odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Cebulę obrać i posiekać. Seler obrać, pokrajać w cienkie plasterki, przesmażyć w rozgrzanym maśle.
Sandacza podziel na 10 równych części, przypraw Przyprawą do ryb, oprósz mąką i usmaż na Ramie Culinesse.