Sandacz w sosie kurkowym

Składniki:

Składniki na 10 porcji:

1300g sandacz filet
20 g przyprawa do ryb
100g mąka pszenna
do smażenia Rama Culinesse Profi
100g sos biały article
700 ml woda
400 g kurki
50 g cabula (kostka)
80 ml śmietanka 15 %
do smaku pieprz biały mielony
do smaku sól
1 peczek koperku

Przepis:

Sandacza podziel na 10 równych części, przypraw Przyprawą do ryb, oprósz mąką i usmaż na Ramie Culinesse. Sos biały połącz z gorącą wodą i zagotuj. Kurki oczyść. Na Ramie Culinesse podsmaż cebulę z kurkami, dodaj śmietane 15%, całość podduś, a następnie połącz z ugotowanym sosem, dodaj pokrojony koperek i przyprawy. Sos chwile gotuj na małym ogniu. Sandacza podawaj z przygotowanym sosem kurkowym.

Wróć do reszty przepisów
facebook