Fileciki Schabowe w Sosie de Paris o Smaku Kawowo-Cytrynowym

Składniki:

propozycja na 10 porcji
 
1000 g  polędwiczka wieprzowa w plastrach
100 g  masło
10 g  pieprz biały mielony Hugli
sól do smaku
 
sos
1000 ml  woda
200 g  sos de paris Hugli
1 szt  cytryna (sok)
2 g  kawa rozpuszczalna
10 szt. tosty czosnkowe

Przepis:

Sos de paris dodać do gorącej wody i gotować 3 minuty na małym ogniu. Następnie doprawić sokiem z cytryny, dodać kawę rozpuszczalną i ponownie całość zagotować.
 Polędwiczkę pokrojoną w skośne plastry, posypać białym pieprzem, solą i smażyć na maśle.
Po lekkim zarumienieniu mięso zalać sosem de paris i chwile razem dusić. Porcje polędwiczki serwować na tostach czosnkowych, z ziemniakami gotowanymi i marchewka glazurowana.
Wróć do reszty przepisów
facebook