W garnku z grubego aluminium o zaokrąglonym dnie roztopić szpik, zrumienić pokrojoną cebulę, po czym dodać koncentrat pomidorowy oraz odsączone z soku pomidory (bez skórek i ziarenek), a po około 3 minutach do garnka wsypać ryż.
W garnku z grubego aluminium o zaokrąglonym dnie roztopić szpik, zrumienić pokrojoną cebulę, po czym dodać koncentrat pomidorowy oraz odsączone z soku pomidory (bez skórek i ziarenek), a po około 3 minutach do garnka wsypać ryż.
Wołowinę ze słoniną, szynką i połową cebuli zrumienić na małym ogniu, po czym zalać wodą, dodać sól, seler, marchew i gotować 2 godziny.
Ziemniaki obrać, pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć (10-15 min) na gorącym oleju i maśle. Przełożyć do ogrzanego naczynia a na tym samym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę i - krótko! - pokrajane w drobną kostkę mięso i szynkę.