Wypłukaną kapustę pokrajać w paski o szerokości 1 1/2 cm.
Wypłukaną kapustę pokrajać w paski o szerokości 1 1/2 cm.
Sprawione kurczę pokroić na kawałki, obrumienić w szybkowarze na tłuszczu. Dodać borowiki, oczyszczoną i posiekaną cebulę, wlać gorącą wodę.
Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, posolić i posypać pieprzem.
Namoczony uprzednio groch ugotować do miękkości. Boczek pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć razem z posiekaną cebulą lub porem, dodać mąkę i - mieszając - smażyć aż zbrązowieje.
Marchew ostrugać i przekrajać wzdłuż. Białe części porów wymyć dokładnie i pokrajać na grubsze talarki.
Kapustę kiszoną ułożyć w emaliowanym garnku i zalać wodą tak, aby ją tylko przykryła.
Kapustę kiszoną ułożyć w emaliowanym garnku i zalać wodą tak, aby ją tylko przykryła.
Obrane ziemniaki, umyć, pokrajać na cienkie talarki i przełożyć do rondla lub naczynia ogniotrwałego wysmarowanego tłuszczem.
W naczyniu o grubym dnie podgrzać oliwę. Wrzucić grubo siekaną cebulę i pokrojone w kostkę kabaczki oraz paprykę krajaną w paski.