Kapusta pekińska w rosole - kuchnia chińska

Wypłukaną kapustę pokrajać w paski o szerokości 1 1/2 cm. 

Czytaj więcej..

Kurczę z borowikami 15 min; kuchnia z szybkowaru

Sprawione kurczę pokroić na kawałki, obrumienić w szybkowarze na tłuszczu. Dodać borowiki, oczyszczoną i posiekaną cebulę, wlać gorącą wodę.

Czytaj więcej..

Czerwona kapusta

Kapustę obrać z wierzchnich liści, poszatkować, posolić i posypać pieprzem.

Czytaj więcej..

Groch w sosie

Namoczony uprzednio groch ugotować do miękkości. Boczek pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć razem z posiekaną cebulą lub porem, dodać mąkę i - mieszając - smażyć aż zbrązowieje.

Czytaj więcej..

Jarzyny pod słoniną

Marchew ostrugać i przekrajać wzdłuż. Białe części porów wymyć dokładnie i pokrajać na grubsze talarki. 

Czytaj więcej..

Bigos z pęczakiem (mulkikapsad)

Kapustę kiszoną ułożyć w emaliowanym garnku i zalać wodą tak, aby ją tylko przykryła.

Czytaj więcej..

Bigos z pęczakiem

Kapustę kiszoną ułożyć w emaliowanym garnku i zalać wodą tak, aby ją tylko przykryła.

Czytaj więcej..

Ziemniaki duszone ze śledziem

Obrane ziemniaki, umyć, pokrajać na cienkie talarki i przełożyć do rondla lub naczynia ogniotrwałego wysmarowanego tłuszczem.

Czytaj więcej..

BIGOS JARZYNOWY

W naczyniu o grubym dnie podgrzać oliwę. Wrzucić grubo siekaną cebulę i pokrojone w kostkę kabaczki oraz paprykę krajaną w paski.

Czytaj więcej..
< 1 ... 48 49 50 ... 51 >
facebook