Krokiety z ziemniaków i grzybów

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Dodać pokrajaną i zrumienioną cebulę, trochę tartej bułki, 2 jaja, mąkę oraz ugotowane i posiekane grzyby.

Czytaj więcej..

Naleśniki z jajami i grzybami

Z wymienianych składników przygotować ciasto i usmażyć naleśniki. Grzyby oczyścić, poszatkować. Cebulę pokrajać, zrumienić, dodać grzyby i udusić.

Czytaj więcej..

Kulebiak kruchy z grzybami

Grzyby oczyścić, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać śmietanę. Gdy przestygną - dodać przyprawy, tartą bułkę i jajo.

Czytaj więcej..

Kulebiak z ryżu i grzybów

Ryż ugotować na sypko na wywarze z grzybów. Zrobić rozczyn z mąki, drożdży i mleka, a gdy wyrośnie - dodać rozmieszane jaja i pozostałe składniki; starannie wyrobić.

Czytaj więcej..

Pasztet z grzybów

Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na słoninie razem z cebulą. Dodać czerstwą bułkę, aby wchłonęła sos.

Czytaj więcej..

Zapiekanka z grzybów suszonych

Ugotować opłukane i namoczone grzyby. Wyjąć je i poszatkować; w wywarze ugotować kaszę na sypko. 

Czytaj więcej..

Pieczarki lub rydze smażone

Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć, obrać ze skórki, odciąć trzony. Rydze oczyścić, opłukać, osączyć.

Czytaj więcej..

Pieczarki faszerowane

Pieczarki umyć, wyciąć trzony, które należy posiekać i przesmażyć z cebulą. Kapelusiki pieczarek osolić i oprószyć mąką.

Czytaj więcej..

Kotlety z grzybów; kuchnia węgierska

Grzyby oczyści drobno pokrajać i udusić na maśle. Odstawić, żeby wystygły.

Czytaj więcej..
< 1 ... 47 48 49 ... 51 >
facebook