Budyń z grzybów

Grzyby oczyścić, poszatkować i przesmażyć ná części tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą: Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić mlekiem, zagotować.

Czytaj więcej..

Knedle nadziewane grzybami

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. 

Czytaj więcej..

Tymbaliki z grzybów świeżych

Zagotować mleko z masłem i zaparzyć mąkę. Grzyby oczyścić, starannie opłukać, udusić z cebulą na tłuszczu. Gdy ostygną zemleć w maszynce. 

Czytaj więcej..

Kołduny z rydzów

Rydze i cebulę oczyścić, opłukać i poszatkować, a następnie udusić na tłuszczu i posiekać. Dodać przyprawy, trochę tartej bułki i jaja.

Czytaj więcej..

Zrazy z grzybów w śmietanie

Grzyby oczyścić, pokrajać na kawałki, a następnie poddusić z dodatkiem tłuszczu. Wsypać kaszę mannę wymieszać i chwilę prużyć pod przykryciem, aby utworzyła się twarda masa.

Czytaj więcej..

Potrawka z porów i rydzów

Oczyszczane pory pokrajać w paseczki (ok. 2 cm) i dusić z tłuszczem w małej ilości wody do miękkości. Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać w paski, usmażyć na tłuszczu ł dodać do uduszonych porów.

Czytaj więcej..

Gołąbki z grzybów i jaj

Kapustę wydrążyć i sparzyć wrzącą wodą. Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i przesmażyć razem z posiekaną cebulą. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz kaszę mannę.

Czytaj więcej..

Kotlety z grzybów po Litewsku

Grzyby opłukać i ugotować. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć na tłuszczu.

Czytaj więcej..

Gołąbki z grzybów

Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut da wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, młotkiem ad mięsa rozbić nerwy liściowe.

Czytaj więcej..
< 1 ... 46 47 48 ... 51 >
facebook