Naleśnik Meksykański - Enchilada Mięsno Grzybowa

Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę.

Czytaj więcej..

Makaron Muszle z Pastą z Rukoli i Peperonatą

Makaron ugotować al dente, przesmażyć cebulę z oliwkami i kaparami, dodać ugotowany makaron, połączyć z peperonatą, pastą z rukoli, wymieszać i przyprawić.

Czytaj więcej..

Racuszki ziemniaczano-drożdżowe

Placki ziemniaczane Hugli wymieszać z mlekiem i drożdżami na jednolitą masę.

Czytaj więcej..

Omlet Biszkoptowy z Owocami i Bitą śmietaną

Żółtka oddzielić od białek, do żółtek dodać mleko i mąkę, wszystko razem wymieszać.
 
Czytaj więcej..

Maślaki duszone

Maślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie); osączyć, z kapeluszy zdjąć skórkę.

Czytaj więcej..

Grzyby w rosole - kuchnia chińska

 Serwować na gorąco. Proporcje: dla 4-5 osób.

Czytaj więcej..

Kurki

Kurki oczyścić z piasku i igieł, opłukać wielokrotnie, pokrajać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem.

Czytaj więcej..

Świeże grzyby ze śmietaną

Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę.

Czytaj więcej..

Grzybowy budyń litewski

Grzyby ugotować i drobno posiekać. Na wywarze grzybowym ugotować kaszę. Do pokrojonej i przesmażanej na tłuszczu cebuli dodać grzyby, zmieszać z przestudzoną kaszą manną, wbić 3 żółtka, przyprawić, dodać trochę tartej bułki.

Czytaj więcej..
< 1 ... 45 46 47 ... 51 >
facebook