Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę.
Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę.
Makaron ugotować al dente, przesmażyć cebulę z oliwkami i kaparami, dodać ugotowany makaron, połączyć z peperonatą, pastą z rukoli, wymieszać i przyprawić.
Placki ziemniaczane Hugli wymieszać z mlekiem i drożdżami na jednolitą masę.
Maślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie); osączyć, z kapeluszy zdjąć skórkę.
Serwować na gorąco. Proporcje: dla 4-5 osób.
Kurki oczyścić z piasku i igieł, opłukać wielokrotnie, pokrajać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem.
Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę.
Grzyby ugotować i drobno posiekać. Na wywarze grzybowym ugotować kaszę. Do pokrojonej i przesmażanej na tłuszczu cebuli dodać grzyby, zmieszać z przestudzoną kaszą manną, wbić 3 żółtka, przyprawić, dodać trochę tartej bułki.