Kluski z gotowanych ziemniaków (kopytka)

Ziemniaki umyć i ugotować w „mundurkach". Następnie obrać ze skórki i zmielić.

Czytaj więcej..

Szparagowa frittata

Szparagi obrać, pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na oliwie z cebulą pokrojoną w kostkę. Jaja roztrzepać w sporej misce z parmezanem, solą i pieprzem.

Czytaj więcej..

Kluski z surowych ziemniaków (szare kluchy)

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Z przetartych ziemniaków odcisnąć lekko sok przez płócienny woreczek. 

Czytaj więcej..

Ravioli z bobem, miętą i serem ricotta

Jeśli bób jest mały i miękki, możesz użyć surowego, jeśli jest większy i twardy blanszuj go w nie osolonej, gotującej się wodzie, (jeśli skórka nadal będzie twarda należy ją usunąć).

Czytaj więcej..

Małdrzynki krakowskie (kuchnia małopolska)

Ser zmielić, dodać żółtko, całe jako, masło, cukier waniliowy, startą skórkę z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i dodać mąkę.

Czytaj więcej..

Shiimai - trochę inne pierogi (kuchnia japońska)

Oprócz zielonego groszku dobrze wymieszać wszystkie składniki farszu dobrze wymieszać z mielonym mięsem.

Czytaj więcej..

Mus z ryżu z kaparami i bekonem

Ugotować ryż w proporcji 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody.

Czytaj więcej..

Knedle ze szczupaka w sosie z boczniaków

Obrany i oczyszczony filet ze szczupaka gotujemy na parze. Zostawiamy do wystygnięcia. W między czasie pokrojoną cebulę obsmażamy.

Czytaj więcej..

Makaron z Pomidorami i Pesto alla Sicilliana

Makaron ugotować w clarinie, boczek pokroić w kostkę i usmażyć.

Czytaj więcej..
< 1 ... 44 45 46 ... 51 >
facebook