Ziemniaki umyć i ugotować w „mundurkach". Następnie obrać ze skórki i zmielić.
Ziemniaki umyć i ugotować w „mundurkach". Następnie obrać ze skórki i zmielić.
Szparagi obrać, pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na oliwie z cebulą pokrojoną w kostkę. Jaja roztrzepać w sporej misce z parmezanem, solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Z przetartych ziemniaków odcisnąć lekko sok przez płócienny woreczek.
Jeśli bób jest mały i miękki, możesz użyć surowego, jeśli jest większy i twardy blanszuj go w nie osolonej, gotującej się wodzie, (jeśli skórka nadal będzie twarda należy ją usunąć).
Ser zmielić, dodać żółtko, całe jako, masło, cukier waniliowy, startą skórkę z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i dodać mąkę.
Oprócz zielonego groszku dobrze wymieszać wszystkie składniki farszu dobrze wymieszać z mielonym mięsem.
Ugotować ryż w proporcji 1 szklanka ryżu na 1,5 szklanki wody.
Obrany i oczyszczony filet ze szczupaka gotujemy na parze. Zostawiamy do wystygnięcia. W między czasie pokrojoną cebulę obsmażamy.
Makaron ugotować w clarinie, boczek pokroić w kostkę i usmażyć.