Łosoś w Białym Sosie alla Sicilliana

Łososia przyprawić vegetą do ryb, czosnkiem, pieprzem i natrzeć cytryną.

Czytaj więcej..

Szparagi po Polsku

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem.

Czytaj więcej..

Grillowane warzywa z sosem pomidorowym i świeżą bazylią

Z pomidorów Pelatti oraz marchwi, selera naciowego oraz pora przygotować sos pomidorowy, który doprawiamy solą i białym pieprzem a tuż przed podaniem dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii.

Czytaj więcej..

Pierogi "fagockie"

Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami.

Czytaj więcej..

Pomidory faszerowane jajami

Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja.

Czytaj więcej..

Kotleciki z ziemniaków i świeżej słoniny

Ziemniaki i słoninę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać jajka, mąkę, przesmażoną na odrobinie oleju, drobno posiekaną cebulę i sól.

Czytaj więcej..

Ziemniaki nadziewane fasolą

Ziemniaki obrać, ściąć czuby i wyrównać spody, aby mogły "stać", łyżeczką wydrążyć miąższ, aż powstanie wgłębienie.

Czytaj więcej..

Makaron z gęsią wątróbką

Makaron ugotować, odcedzić. Wątróbki opłukać. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, zasmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor.

Czytaj więcej..

Pieczone szparagi, marchewki i młode ziemniaki

Szparagi obrać i odciąć końcówki. Każdego zawinąć w plasterek szynki. Ziemniaki i marchewki wyszorować, przekroić wzdłuż na pół lub na cztery części w zależności od wielkości.

Czytaj więcej..
< 1 ... 43 44 45 ... 51 >
facebook