Łososia przyprawić vegetą do ryb, czosnkiem, pieprzem i natrzeć cytryną.
Łososia przyprawić vegetą do ryb, czosnkiem, pieprzem i natrzeć cytryną.
Szparagi obrać, odciąć końcówki. Ugotować w wodzie z solą i cukrem.
Z pomidorów Pelatti oraz marchwi, selera naciowego oraz pora przygotować sos pomidorowy, który doprawiamy solą i białym pieprzem a tuż przed podaniem dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii.
Na wywarze grzybowym ugotować na półsypko kaszę gryczaną. Ostudzoną zemleć w maszynce razem z twarogiem i ugotowanymi grzybami.
Z pomidorów ściąć wierzchy i wydrążyć. Cebule obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na tłuszczu; dodać tartą bułkę, pieprz oraz ugotowane i posiekane jaja.
Ziemniaki i słoninę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać jajka, mąkę, przesmażoną na odrobinie oleju, drobno posiekaną cebulę i sól.
Ziemniaki obrać, ściąć czuby i wyrównać spody, aby mogły "stać", łyżeczką wydrążyć miąższ, aż powstanie wgłębienie.
Makaron ugotować, odcedzić. Wątróbki opłukać. Cebulę obrać, pokrajać w kostkę, zasmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor.
Szparagi obrać i odciąć końcówki. Każdego zawinąć w plasterek szynki. Ziemniaki i marchewki wyszorować, przekroić wzdłuż na pół lub na cztery części w zależności od wielkości.