Grillowane warzywa z sosem pomidorowym i świeżą bazylią

Składniki:

Bakłażan zgrillowany 60g
Cukinia zgrillowana 30g
Pomidor 40g
Pomidory pelatti 60g
Seler naciowy 10g
Marchew 10g
Por 10g
Oliwa z oliwek 0,5cl
Bazylia świeża 2g
Sól
Biały pieprz mielony

Przepis:

Z pomidorów Pelatti oraz marchwi, selera naciowego oraz pora przygotować sos pomidorowy, który doprawiamy solą i białym pieprzem a tuż przed podaniem dodajemy pokrojone listki świeżej bazylii. Bakłażan grillowany, cukinię grillowaną oraz gruby plaster grillowanego pomidora układamy na płaskim talerzu i lekko kropimy oliwą z oliwek. W wolne miejsce wylewamy ciepły sos. Całość dekorujemy listkami świeżej bazylii.
Propozycja na 1 porcję.
Wróć do reszty przepisów
facebook