Shiimai - trochę inne pierogi (kuchnia japońska)

Składniki:

Farsz;
Mięso wołowe b/k 73 g
Imbir świeży 10 g (tarty)
Cebula 10 g
Sos sojowy 0,5 cl
Cukier
Olej sezamowy 0,5 cl
MÄ…ka kukurydziana 10 g
Groszek zielony mrożony 10 g
 
Ciasto;
MÄ…ka pszenna 73 g
Woda Kilka kropli
oleju
Marynowany czosnek 20 g

Przepis:

Oprócz zielonego groszku dobrze wymieszać wszystkie skÅ‚adniki farszu dobrze wymieszać z mielonym miÄ™sem. Formować trójkÄ…tne pierożki podczas, którego dodać 2-3 zielone groszki tak aby w wierzchoÅ‚ku każdego pierożka znalazÅ‚ siÄ™ groszek. Gotujemy na parze przez co najmniej 15 minut pod przykryciem, ukÅ‚adajÄ…c wierzchoÅ‚kiem każdego pierożka do góry. Podajemy na pÅ‚askim talerzu. W wolne miejsca wsypujemy marynowany czosnek a na osobnym pÅ‚askim talerzyku wylewamy sos sojowy do maczania. 

Wróć do reszty przepisów
facebook