Obrany i oczyszczony filet ze szczupaka gotujemy na parze. Zostawiamy do wystygnięcia. W między czasie pokrojoną cebulę obsmażamy. Miąższ chleba moczymy w śmietanie. Wszystko mielimy na drobnym sicie. Do masy dodajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy. Z powstałej masy formujemy kulki. Następnie gotowe knedle obtaczamy w bułce. Smażymy w głębokim tłuszczu. Na środku talerza wylewamy sos z boczniaków. Na sos nakładamy 4 knedle w formie piramidy. Gotową potrawę dekorujemy smażoną natką pietruszki i małymi pomidorkami. Sos Na pokrojona w drobną kostkę i zeszkloną cebulę wrzucamy pokrojone w grubą kostkę boczniaki. Chwile smażymy po czym wlewamy śmietanę i i dusimy do momentu aż część śmietany odparuje i nabierze gęstości sosu. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed wydaniem do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki.