Gołąbki z grzybów i jaj

Składniki:

1 kg kapusty białej
30 dag grzybów
cebula
czerstwa bułka
póÅ‚ szklanki mleka
3 łyżki tłuszczu
3 łyżki kaszy manny
sól
pieprz
3 jaja
szklanka wywaru z włoszczyzny
przyprawa do zup

Przepis:

Kapustę wydrążyć i sparzyć wrzącą wodą. Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i przesmażyć razem z posiekaną cebulą. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz kaszę mannę. Nadzienie wymieszać z przyprawami i ugotowanymi, posiekanymi jajami. W liście zawijać nadzienie, włożyć gołąbki do rondla i podlać wywarem z włoszczyzny; dusić w piekarniku do miękkości. Podawać polane sosem cebulowym z ziemniakami.

Wróć do reszty przepisów
facebook