Fasolę namoczyć przez noc w 1 l zimnej wody. Następnie gotować w tej samej wodzie fasolę, kość oraz boczek.
Fasolę namoczyć przez noc w 1 l zimnej wody. Następnie gotować w tej samej wodzie fasolę, kość oraz boczek.
Drobno pokrojoną szalotkę szklimy na oleju i dodajemy sparzoną i odciśniętą pokrojoną kapustę kiszoną.
Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć i włożyć do garnka.
Mięso pokroić w drobną kostkę, umyć, wymieszać z posiekaną cebulą, roztartym czosnkiem, mieloną papryką, kminkiem i majerankiem, posolić.
Mięso pokroić w 30-40 g kostkę, dobrze umyć. Cebulę pokrojoną w cienkie plastry zeszklić na tłuszczu, wymieszać z roztartym czosnkiem, kminkiem i mieloną papryką, zalać 2 filiżankami wody i zagotować.
Mięso dobrze oczyścić, pokroić w kostkę i umyć w zimnej wodzie.
Mięso i boczek pokroić w paski o grubości ołówka. Boczek zrumienić na tłuszczu, wyjąć i na tym samym tłuszczu poddusić posiekaną cebulę i roztarty czosnek.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i przelać zimna wodą.