Pokrojoną na małe kawałki polędwicę obłożyć plastrami boczku, przyprawić i usmażyć.
Pokrojoną na małe kawałki polędwicę obłożyć plastrami boczku, przyprawić i usmażyć.
Mieszamy Fix do mięs mielonych, wodę i Pomodorinę – odstawiamy na 10 minut.
Kurczaka wyluzować z kości, mięso mielone wymieszać z przygotowanym fixem i rozłożyć na kurczaku.
Fix do mięsa mielonego połączyć z wodą i odstawić na 10 minut.
Każdy filet ze śledzia posmarować musztardą, zwinąć w rulon, układać w słoiku jeden obok drugiego.
Ugotować ziemniaki puree, dodać śmietankę,mielony cynamon i pieprz. Mięso wołowe pokroić w długie plastry i wymieszać z marynatą – odstawić na 30 minut.
Z mąki, żółtka, piwa i oleju sporządzić ciasto. Osolić, wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białka; przyrządzone ciasto musi mieć gęstość śmietany.
Żeberka podzielone na porcje , nasmarować marynatą z oleju wymieszanego z czosnkiem granulowanym, mieszanką przypraw Azja, sosem worcester, miodem i sokiem z cytryny – odstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Filety ze śledzi zalać na godzinę słodkim mlekiem. Filety odcisnąć z mleka, złożyć po dwa razem, każdy śledź pokrajać na 3 części i ułożyć na prostokątnym, małym półmisku.