Pieczeń z Mielonego Mięsa, Faszerowana Serami

Składniki:

propozycja na 5 porcji
 
500 g  mięso wieprzowe – gulaszowe
100 g  fix do mięsa mielonego Hugli
150 ml  woda
50 g  pomodorina Hugli
200 g  ser feta
150 g  ser żółty
10 g  szczypiorek Hugli

Przepis:

Mieszamy Fix do mięs mielonych, wodę i Pomodorinę – odstawiamy na 10 minut.
Mielone mięso łączymy z wyrobionym fixem do mięs mielonych i pomodoriną. Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Wyrobione mięso wykładamy na stolnicę i rozwałkowujemy na kształt prostokąta.
Na powierzchni rozkładamy pokrojony w kostkę ser feta i pokrojony w paski ser żółty i posypujemy obficie szczypiorkiem.
Mięso zwijamy w roladę i zawijamy w folię aluminiową.
Pieczemy w piekarniku w 160° przez około 30 minut.
Serwujemy pokrojone porcje rolady z ziemniakami i warzywami z wody- polane masłem z bułką tartą.
Wróć do reszty przepisów
facebook