Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć lekko pieprzem. Cebulę obrać, opłukać. Jedną cebulę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z pietruszką, posolić.
Mięso oczyścić, umyć, pokrajać w poprzek włókien na plastry, zbić tłuczkiem, oprószyć lekko pieprzem. Cebulę obrać, opłukać. Jedną cebulę posiekać jak najdrobniej, wymieszać z pietruszką, posolić.
Polędwicę oczyścić, wykrawając błony, umyć, osuszyć. Pokrajać na 2 porcje (w poprzek włókien), lekko zbić tłuczkiem, uformować okrągłe befsztyki.
Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w plasterki lub paseczki.
Polędwicę oczyścić wykrawając ścięgna i błony. Umyć, osuszyć i pokrajać na 4 porcje.
Skrzydełka przyprawić vegą do drobiu i majerankiem, wymieszać z częścią oleju i zgrillować.
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem i lekko obrumienić na patelni do smażenia bez tłuszczu.
Piersi kurczaka nafaszerować doprawionym szpinakiem i przyprawic vegą do drobiu, następnie upiec.
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Każdy plaster natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Umyte jarzyny pokroić w krążki, posypać Vega do warzyw i lekko podsmażyć do koloru na oliwie – pozostawić lekko chrupiące w ciepłym miejscu.