Piccata Drobiowa w Ziołowym Karmelu Balsamicznym

Składniki:

propozycja na 4p obiadowe lub 10 p jako zakąska
 
600 g   pierś kurczaka
100 g  oliwa
20 g  marynata do ryb Hugli
2 szt  pomidory średnie
2 szt  cebula średnia
1 szt  cukinia
120 g  oliwki czarne krojone Hugli
1 szt  bakłażan średni
10 g  vega do warzyw Hugli
1 szt  cytryna - sok
300 g   ocet balsamiczny
15 g  kolendra cała
15 g  kminek cały
4 szt  goździki całe
sól i pieprz do smaku

Przepis:

Umyte jarzyny pokroić w krążki, posypać Vega do warzyw i lekko podsmażyć do koloru na oliwie – pozostawić lekko chrupiące w ciepłym miejscu.
Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plasterki i skropić 50ml oliwy,sokiem z cytryny, doprawić marynata do ryb i pieprzem- odstawić w temperaturze otoczenia.
Podgrzać ocet balsamiczny z ziarnami kolendry, kminku i razem odparować do skarmelizowania - przecedzić Piersi podsmażyć na gorącej patelni z oliwą.
W pierścieniu metalowym rozłożyć warstwami podsmażone jarzyny, a na jarzynach rozłożyć podsmażone piersi.
Skropić całość przecedzonym octem balsamicznym.
Dekorowac ziołami.
Wróć do reszty przepisów
facebook