Mięso opłukać, osuszyć ściereczką, pokrajać na porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym smalcu.
Mięso opłukać, osuszyć ściereczką, pokrajać na porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym smalcu.
Schab naszpikować śliwkami, przyprawić mieszanką przypraw i wysmarować olejem, piec do miękkości.
Z mięsa usunąć błony, dokładnie je opłukać i natrzeć solą. Słoninę natrzeć imbirem, pieprzem, zielem angielskim i solą, pokrajać w wąskie paseczki I naszpikować nimi mięso.
Mięso dwukrotnie zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i przesmażyć w odrobinie tłuszczu. Wymieszać mięso z cebulą, dodać trochę wody, posolić, popieprzyć.
Fix do mięsa mielonego połączyć z wodą i odstawić na 10 minut.
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, utrzeć na tarce z dużymi otworami. Ziele angielskie i pieprz zmiażdżyć, listek laurowy rozkruszyć starannie.
Suszone przyprawy starannie rozkruszyć. Polędwicę oczyścić z żył i błon, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek włókien w kostkę o boku ok. 2 cm.
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na płaty, zbić tłuczkiem.
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w płaty, zbić tłuczkiem. Szałwię rozkruszyć, dodać do niej pieprzu (na koniec noża).