Zrazy słowińskie

Mięso opłukać, osuszyć ściereczką, pokrajać na porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić, obtoczyć w mące i obrumienić na rozgrzanym smalcu.

Czytaj więcej..

Schab ze Śliwką z Sosem Pieczeniowym

Schab naszpikować śliwkami, przyprawić mieszanką przypraw i wysmarować olejem, piec do miękkości.

Czytaj więcej..

Sztuka mięsa na sposób gdański

Z mięsa usunąć błony, dokładnie je opłukać i natrzeć solą. Słoninę natrzeć imbirem, pieprzem, zielem angielskim i solą, pokrajać w wąskie paseczki I naszpikować nimi mięso. 

Czytaj więcej..

Pulpety wołowe w sosie

Mięso dwukrotnie zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i przesmażyć w odrobinie tłuszczu. Wymieszać mięso z cebulą, dodać trochę wody, posolić, popieprzyć. 

Czytaj więcej..

Pieczeń Rzymska w Sosie Meksykańskim

Fix do mięsa mielonego połączyć z wodą i odstawić na 10 minut.

Czytaj więcej..

Pieczeń wołowa w sosie z warzyw

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, utrzeć na tarce z dużymi otworami. Ziele angielskie i pieprz zmiażdżyć, listek laurowy rozkruszyć starannie.

Czytaj więcej..

Szaszłyki wołowe z polędwicy

Suszone przyprawy starannie rozkruszyć. Polędwicę oczyścić z żył i błon, umyć, osuszyć, pokrajać w poprzek włókien w kostkę o boku ok. 2 cm.

Czytaj więcej..

Zrazy wołowo-czosnkowe

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na płaty, zbić tłuczkiem.

Czytaj więcej..

Zrazy wołowe nadziewane ogórkami

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w płaty, zbić tłuczkiem. Szałwię rozkruszyć, dodać do niej pieprzu (na koniec noża).

Czytaj więcej..
< 1 ... 34 35 36 ... 51 >
facebook