Home
O mnie
Artykuły
Produkty ze świata
Czy wiesz, że...
Sztuka dekoracji
Kulinarne ABC
Przepisy
Przystawki i przekąski
Na ciepło
Na zimno
Zupy
Dania główne
Mięso
Ryby i owoce morza
Dania wegetariańskie
Dania mączne
Grzyby w roli głównej
Jednogarnkowe
Sałatki i surówki
Sosy
Desery
Napoje
Potrawy świąteczne
Galeria
Najmłodsi w akcji
Imprezy
Erfurt
Luxemburg
Szkolenia
Czekolada
Dzikie Gotowanie
Szkolenie III
Szkolenie IV
Sztuka dekoracji
Kontakt
Przystawki i przekąski
Zupy
Dania główne
Sałatki i surówki
Sosy
Desery
Napoje
Potrawy świąteczne
Dania główne
Desery
Napoje
Potrawy świąteczne
Przystawki i przekąski
Sałatki i surówki
Zupy
Grillowane Skrzydełka z Sosem Paprykowym
Składniki:
propozycja na 10 porcji
1000 g skrzydełka kurze
50 g vega do drobiu Hugli
2 g majeranek Hugli
100 ml olej
100 g cebula czerwona
300 g peperonata Hugli
50 ml wino białe
40 ml śmietana roślinna liona Hugli
Przepis:
Skrzydełka przyprawić vegą do drobiu i majerankiem, wymieszać z częścią oleju i zgrillować.
Cebulę przesmażyć na oleju, dodać peperonatę i białe wino.
Po zagotowaniu dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Podawać z grzankami i sałatką.
Wróć do reszty przepisów