Bitki w Sosie Pieczeniowym z Jarzynami

Składniki:

propozycja na 10 porcji
 
70 g  sos pieczeniowy Hugli
700 ml  woda
1000 g  szynka wieprzowa
20 g  Vega przyprawa do mięs grilowanych
50 ml  olej
150 g  cebula
150 g  marchew
150 g  seler
150 g  por
natka pietruszki Hugli

Przepis:

Warzywa umyć, oczyścić i pokroić w plasterki lub paseczki.
Mięso pokroić na 20 porcji , lekko rozbić i doprawić przyprawą do mięs. Następnie mięso usmażyć na oleju, dodać pokrojone warzywa i razem poddusić.
Zalać zimną wodą z rozrobionym sosem pieczeniowym, razem wymieszać i dusić do miękkości – na koniec posypać natką pietruszki.
Serwować na l porcję 2 plastry mięsa, z dodatkiem jarzyn i ziemniaków.
Wróć do reszty przepisów
facebook