Galantyna z Kurczaka z Sosem Ziołowo-Czosnkowym

Składniki:

propozycja na 10 porcji
 
1 szt. kurczak
500 g mięso mielone
100 g fix do mięsa mielonego Hugli
30 g vega do drobiu Hugli
30 ml śmietana roślinna liona Hugli
100 g sos ziołowo-czosnkowy Hugli
3 g Fergano Hugli
2 g czosnek płatki Hugli
20 ml wino białe wytrawne

Przepis:

Kurczaka wyluzować z kości, mięso mielone wymieszać z przygotowanym fixem i rozłożyć na kurczaku. Wszystko razem zwinąć w rulon, przyprawić vegą do drobiu i zawiązać w folię spożywczą ? gotować na parze lub wywarze 40 minut. Do sosu ziołowego przygotowanego wg przepisu dodać oregano, czosnek-płatki, wino i śmietanę. Wszystko razem gotować ok. 3 minut.
Wróć do reszty przepisów
facebook