Filet z sandacza pokroić na kawałki o wadze około 100 g i skropić połową ilości wytrawnego sherry. Rozmrożoną Mieszankę „Chińską" i pieczarki połączyć. Szalotki obrać i pokroić w cienkie paseczki, dodać do warzyw. Z sosu sojowego, wytrawnego sherry, bardzo drobno posiekanego świeżego imbiru, rozmarynu oraz pieprzu i soli przygotowujemy marynatę, którą łączymy z warzywami i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą z warzywami obkładamy filety z sandacza i marynujemy około 6 godzin. Tak przygotowaną rybę i warzywa wstawiamy do pieca w żaroodpornym naczyniu na około 10-15 minut w temperaturze 160 °C. Makaron sojowy kroimy na drobne części i smażymy na głębokim tłuszczu w temp. 180 °C. Gdy makaron wypłynie i ma śnieżnobiały kolor, jest gotowy. Makaron osuszyć na ręczniku papierowym. Sposób podania: Na talerzu układamy Mieszankę „Chińską", na niej rybę, ponownie warzywa i kończymy rybą tworząc piramidkę. Usmażony makaron układamy przy rybie i warzywach. Dekorujemy świeżymi listkami cytryny, świeżym rozmarynem lub liściem bananowca.