Krokiety z Ryb Morskich

Składniki:

propozycja na 10 porcji
 
1000 g  filety z morskich ryb
600 ml  fond rybny Hugli
200 g  pieczarki
200 g  fix do mięsa mielonego Hugli
400 ml  woda
4 g  natka pietruszki Hugli
200 g panierka z płatkami kukurydzianymi Hugli
pieprz biały mielony Hugli

Przepis:

Rybę pokroić na kawałki i sparzyć w fondzie rybnym.
Pieczarki pokroić i podsmażyć na suchej patelni.
Pieczarki oraz rybę zmielić, połączyć z fixem wymieszanym wcześniej z woda oraz natką pietruszki i pieprzem.
Z masy formować podłużne krokiety.
Panierkę z płatkami kukurydzianymi włożyć do woreczka foliowego i delikatnie rozwałkować wałkiem do ciasta.
Panierować krokiety w panierce z płatkami kukurydzianymi i smażyć z obu stron na oleju lub sklarowanym maśle.
Serwować z ryżem i surówkami.
Wróć do reszty przepisów
facebook