Wyporcjowane filety z soli parzymy na sitku ustawionym nad gotującą się wodą, posypujemy solą i białym pieprzem. Przykrywamy folią i stawiamy na płytę. Sos: na patelni odparowujemy do połowy objętości sok z cytryny do, którego wrzucamy małymi porcjami miękkie masło, cały czas mieszając trzepaczką. Należy uważać aby sos się nie zagotował. Pod koniec dodajemy kilka kropłi śmietany. Następnie dodajemy kilka kropli przecedzonego wywaru z parzenia ryby. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Przed podaniem dodajemy wiórki sparzonego chrzanu. Na talerzu centralnie układamy sparzone i zeszklone na oleju z dodatkiem masła uformowane warzywa oraz filety z ryby. Na wierzch stawiamy „różyczkę" z brokuły. W wolne miejsca wylewamy sos do, którego dodajemy pomidory pokrojone w kostkę (bez skóry i pestek). Rybę dodatkowo posypujemy sparzonymi w kwaśnej wodzie wiórkami chrzanu. Dekorujemy gałązkami świeżych ziół.