Składniki:
propozycja na 4 porcje
Sushi :
12 szt ziemniaki małe
1 szt filet z pangi
1 szt plasterek łososia
1 szt filet śledzia vega do ryb Hugli
ocet balsamiczny biały
sezam biały i czarny, ziarna maku, słonecznika
kawior łososiowy
szczypiorek
Sos Orzechowy
75 g pasta orzechowa Hugli
1,5 łyżeczki sos sojowy
2 łyżeczki Worcester Hugli
5 łyżek oleju arachidowego
1 łyżka soku z cytryny
Przepis:
Ugotować ziemniaki sałatkowe, obrać, doprawić delikatnie lub obsmażyć w maśle.
Ryby zamarynować w oleju z Vegą do ryb i białym octem balsamicznym Zmiksować składniki na sos orzechowy Pokroić zamarynowane ryby w cienkie plasterki i lekko rozpłaszczyć dłonią.
Ziemniaki o temperaturze pokojowej, obtoczyć plasterkami ryby.
Ułożyć porcje ziemniaków na talerzu, polać sosem i posypać każdą rybę innym dodatkiem np. makiem, sezamem i słonecznikiem oraz kawiorem i pokrojonym szczypiorkiem.
Serwować z sałatami i sosem w osobnej miseczce.