Grzyby w rosole - kuchnia chińska

 Serwować na gorąco. Proporcje: dla 4-5 osób.

Czytaj więcej..

Maślaki duszone

Maślaki oczyścić z ziemi, odrzucić trzony, opłukać (wielokrotnie); osączyć, z kapeluszy zdjąć skórkę.

Czytaj więcej..

Kurki

Kurki oczyścić z piasku i igieł, opłukać wielokrotnie, pokrajać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienić z tłuszczem.

Czytaj więcej..

Świeże grzyby ze śmietaną

Grzyby oczyścić z ziemi nożem, szybko opłukać, pokrajać w cienkie krążki lub w paski. Z maślaków zdjąć śluzowatą skórkę.

Czytaj więcej..

Grzybowy budyń litewski

Grzyby ugotować i drobno posiekać. Na wywarze grzybowym ugotować kaszę. Do pokrojonej i przesmażanej na tłuszczu cebuli dodać grzyby, zmieszać z przestudzoną kaszą manną, wbić 3 żółtka, przyprawić, dodać trochę tartej bułki.

Czytaj więcej..

Budyń z grzybów

Grzyby oczyścić, poszatkować i przesmażyć ná części tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą: Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić mlekiem, zagotować.

Czytaj więcej..

Knedle nadziewane grzybami

Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować i udusić z cebulą na tłuszczu. Dodać pokrojone w kotkę czerstwe bułki (które wchłoną sos) i dokładnie wymieszać. 

Czytaj więcej..

Tymbaliki z grzybów świeżych

Zagotować mleko z masłem i zaparzyć mąkę. Grzyby oczyścić, starannie opłukać, udusić z cebulą na tłuszczu. Gdy ostygną zemleć w maszynce. 

Czytaj więcej..

Kołduny z rydzów

Rydze i cebulę oczyścić, opłukać i poszatkować, a następnie udusić na tłuszczu i posiekać. Dodać przyprawy, trochę tartej bułki i jaja.

Czytaj więcej..
< 1 2 3 ... 3 >
facebook