Zupa z bobu

Składniki:

propozycja na 10 porcji
 
1500 ml  woda
30 g  rosół drobiowy Hugli
50 g  fasolka szparagowa(mrożona)
400 g  bób (mrożony)
1 szt  główka sałaty
100 g  cebuli
gałka muszkatołowa
50 g  masło
200 ml śmietanka liola Hugli
sól, pieprz Hugli

Przepis:

Ugotować rosół drobiowy i pokroić sałatę w paski.
Osobno ugotować fasolkę.
Podsmażyć delikatnie na maśle cebulkę i sałatę, zalać bulionem i zagotować. Dodać zblanszowany bób i gotować razem okoł 20 minut następnie całość zmiksować.
Doprawić zupę śmietanką, solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Całość zagotować jeszcze 3 minuty i podawać z fasolką szparagową ugotowaną al dente.
Wróć do reszty przepisów
facebook