Consome z warzywami i dużymi uszkami z cielęciną podawanymi osobno

Składniki:

Wołowina b/k z łopatki 20g
Bulion drobiowy 0,1kostki
Marchew 20 g
Seler naciowy 10 g
Groszek konserwowy mrożony 10 g
Mąka pszenna 73 g
Jajko 1/4szt.
Mostek cielęcy b/k 73 g
Cebula 10 g
Masło 5 g
Pieprz biały
Pieprz czarny mielony
Sól
Natka pietruszki

Przepis:

Mostek cielęcy gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Mielimy na maszynce i mieszamy z przesmażoną drobno pokrojoną cebulą. Dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem oraz dodajemy natkę pietruszki. Z tak przygotowanego farszu przygotowujemy duże uszka. Z wołowiny i warzyw oraz bulionu drobiowego przygotowujemy bardzo esencjonalny bulion. Podajemy w bulionówce z warzywami, posypany natką pietruszki.Uszka podajemy ustawione na małym talerzyku z groszkiem w środku pomiędzy uszkami. UWAGA! – consome nie powinno mieć zbyt dużo ,, oczek ,, z tłuszczu.

Wróć do reszty przepisów
facebook