Zupa z pomidorów ze świeżą bazylią i pierożkami tortellini

W garnku szklimy cebulkę dodajemy marchew smażymy jeszcze 2-3 min. dokładamy pomidory, dolewamy bulion drobiowy i dosypujemy ryż.

Czytaj więcej..

Zupa cebulowa z porto i grzankami z serem

W rondlu na oleju z masłem usmażyć cebulę pokrojoną w plasterki na złoty kolor. 

Czytaj więcej..

Żurek z białą kiełbasą podany z żytniej bułeczce

Przygotować bouqet garni z pora, natki pietruszki, liścia laurowego, selera naciowego i tymianku. Jajka ugotować na twardo. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.

Czytaj więcej..

Zupa z selera z chrzanem

Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i podsmażyć, by nie ściemniał.

Czytaj więcej..

Zupa grzybowa zabielana

Grzyby dokładnie opłukać i ugotować z cebulą, następnie pokrajać w paski i dodać razem z wywarem do zagotowanego wywaru z włoszczyzny.

Czytaj więcej..

Zupa ziemniaczano-cebulowa

W rondlu podgrzać tłuszcz, dodać pokrajany w drobną kostkę boczek i pokrajaną w cienkie talarki cebulę. Dusić na małym ogniu do lekkiego zrumienienia, włożyć zmiażdżony ząbek czosnku oraz obrane, umyte i pokrajane w kostkę ziemniaki. 

Czytaj więcej..

Zupa gulaszowa; kuchnia węgierska

Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu, dodać mieloną paprykę, roztarty ząbek czosnku i opłukane, pokrojone w kostkę mięso.

Czytaj więcej..

Żurek śląski

Do wrzącej wody włożyć cebulę, zagotować, wlać kwas razem z mąką aby odpowiednio zagęścić zupę.

Czytaj więcej..

Zupa jarzynowa zasmażana

Włoszczyznę (i kości) opłukać, oczyścić, ugotować wywar. Gdy warzywa ugotują się, wywar odcedzić, warzywa pokrajać, włożyć do wazy. 

Czytaj więcej..
< 1 2 3 ... 4 >
facebook