Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić na 10 kawałków a następnie upiec. Grasicę cielęcą o brać z błon i usmażyć na maśle oprószając solą i pieprzem. Odsączyć na papierowej serwetce. Na patelni obsmażyć drobno posiekaną szalotkę i zblanszowane smardze. Poddusić lekko z dodatkiem wina po czym dodać śmietanę. Do sosu wrzucić na moment podsmażoną grasicę. Wypieczone kawałki ciasta francuskiego przekroić na połowę i przełożyć plastrami grasicy. Powstały ze smardzy, wina i szalotek sos wyłożyć na wygrzane talerze. Ciastka francuskie wypełnione grasicą posmarować roztrzepanym jajem i krótko zapiec pod salamandrą. Udekorować usmażonymi w głębokim tłuszczu świeżymi liśćmi szpinaku. Całość oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.